vem är jag?

Jag tog min kandidat i Grafisk Design på Mittuniversitetet i Sundsvall sommaren 2023. Jag har ett tycke för det mesta som är kreativt, och är alltid nyfiken på att testa och lära mig nya saker.

Min far jobbar som fotograf och redan som ung fick även jag det intresset. Jag brukade låna hans kamera och leka runt med olika vinklar när jag fotade. 2015 fick jag äntligen min första egna kamera, och sedan dess har jag lärt mig mycket mer om kamerans funktioner och tekniker.

Jag gick estet med inriktning på bild och form på gymnasiet och tog efter studenten ett ”sabbatsår” i form av att plugga fotografi på Sörängens Folkhögskola i Nässjö 2019-20 där mina kunskaper om fotografi, ljussättning och bildredigering utvecklades ännu mer.

Jag valde att studera grafisk design framför allt för att ha den kunskapen i repertoaren, men har haft väldigt roligt att lära mig både tekniken och tänket.

Vid praktiken under utbildningens andra år arbetade jag på Fem Punkter, en liten reklambyrå i min hemstad Eksjö, och fick där en bättre insikt i hur arbetet med grafisk design ser ut.