Fyrbent Förlag

Fyrbent Förlag är resultatet av en uppgift där vi skulle skapa en identitet till ett bokförlag.

Jag valde att skapa ett förlag med fokus på enkelt illustrerade, relaterbara böcker om djur och deras tankar i en humoristisk fattning. Tre prototyper på böcker i en serie om katter gjordes, men förlaget tänktes även kunna ge ut böcker om andra djur. Logotypen baserades på tanken att förlaget skapades i syfte att ge ut den första boken om katter. Typsnittet som används till majoriteten av de typografiska komponenterna är ett eget.

Böckerna ämnades framförallt till vuxna som äger djur, och är menat att leka med utseende som är mer typiskt för barnböcker, med ett innehåll som är mer vuxet. Prototypen för Kattskrälle innehöll sex uppslag med en kort seriestripp per uppslag – varje sida var ett ”fönster” i serien.

Till förlaget skulle även andra produkter designas; ett anteckningsblock, en tygkasse och en mugg med tillhörande emballage. Dessa gjorde jag till en förlängning av förlagets maskot – en fräck randig katt.

Till muggens emballage utgick jag från en bild jag hittat på nätet på den slutgiltiga formen jag önskade göra, och framställde sedan mallen själv för att få den i rätt skala och den passform som var bäst för muggen som användes till prototypen.